Erasmus K121

Erasmus K121

Erasmus köznevelési akkreditációs pályázat, 2021-2027 

2022. 09.01. - 2023.08.31. 

2021-1-HU01-KA121-SCH-000065448


Madridi zenetanárok látogatása iskolánkban


2023 januárban a Conservatorio Profesional de Música "Victoria de los Ángeles" Madrid két tanára látogatott iskolánkba. A februárban esedékes mobilitásuk előkészítése volt a cél, a kapcsolat felvétele mellett. Iskolánk számos órájára ellátogattak, több tanárral és diákkal találkoztak, így ezek birtokában tudták megszervezni a február végi látogatásukat.

Madridi  zeneiskolások látogatás iskolánkban

2023 februárban 6 diák Laura Cobos Señas – ének, Helena Diaz Alcón – gitár, Almudena Gonzalez Esteban – oboa, Natalia Runzhi Cano Barbacil –cselló, Angel Acero Guisantes –fuvola és Juan Saez Garrido – zongora látogatta meg 10 napra iskolánkat, a madridi zeneiskolából, Két tanár: Marta Leiva Egido és Manuel de Moya Pinilla kísérték őket. A 10 nap alatt rengeteget gyakoroltak, részt vettek egyéni foglalkozásokon iskolánk tanáraival, de voltak kamara óráik is, ahol a diákjainkkal közösen tanultak meg darabokat. A szakmai programok mellett ellátogattak a Magyar Zene házába és a Zeneakadémiára is koncertet hallgatni. A látogatást egy tartalmas koncerttel zártuk ahol vendégeink mellett iskolánk diákjai és tanárai is játszottak.

Brüsszel,  Belgium

2023 márciusában Imre Lili Petra és Mravinac Anna jazz énekes növendékeink látogattak el Brüsszelbe a Koninklijk Conservatorium, kísérő tanáruk Pocsai Krisztina volt 


Madrid, Spanyolország

2023 május első felében egy hetet a madridi Conservatorio Profesional de Música "Victoria de los Ángeles" iskolában töltött négy tanárunk Széplaki Zoltán, Zsideiné Szőke Erika, Kozma György és Knyazoviczki Zoltán. Ennek a hétnek a során lehetőségünk volt alaposan megismerni a fogadó iskola életét, zenei tevékenységeit. Rengeteg órát meglátogattak, szakmai beszélgetéseket folytattak a helyi tanárokkal, és időnként a csoportos órák során, még a muzsikálásba is beszálltak. Megismertük az iskola sokoldalú profilját, és a megbeszélések egy része a szakmai kapcsolatok jövőjéről szólt. Elkezdték szervezni a következő évi utazást, amikor (reményeink szerint) növendékekkel is vissztérhetnek, hogy közös munkában vehessenk majd részt a spanyol tanulókkal.

2021 09. 01. és 2022.10.30.   

2021-1-HU01-KA121-SCH-000005501


Novi Sad, Szerbia

2022. májuásban két növendékünk: Molnár Bernát Antal és Patarcsits Bálint vettek részt a 7. Nemzetközi harmonikarversennyel egybekötött kurzuson Újvidéken, Szerbiában. A kísérő tanáruk Szokolai Zoltán volt. Növendékeink a mesterkurzus során egyéni és kamara foglalkozásokon is részt vehettek. Az igazi, délvidéki hangulatú foglalkozások során technikai és zenei kérdések is terítékre kerültek. Ezek a foglalkozások is hozzájárultak hogy a verseny során a szólista 3. helyet szerzett, a duó pedig maximális pontszámmal kategória győztes lett!  

Marosvásárhely, Románia

2022 augusztusában Cheek Julianna Virág és Herpai Kata vettek részt a 17. Harmonia Cordis Marosvásárhelyi Nemzetközi Gitárfesztivál és Kurzus foglalkozásain. Kísérő tanáruk Veres Zoltán volt. A növendékek minden nap neves gitárművészek mesterkurzusain vehettek részt, aminek során a gitárjáték problémáinak különböző megközelítéseivel ismerkedhettek meg. A foglalkozásokat minden nap egy több órás, ám így is élménydús koncert zárta, amelynek során a nap közben foglalkozást tartó tanárok a gyakorlatban is bemutatták tudásukat. A részvétel nagyon inspiráló volt, minden részvevőnek! 

Herpai Kata 2022 szeptemberétől a Weiner Leo konzervatóriumban folytatja zenei tanulmányait.

Málta, nyelvi kurzus

2022 júliusában Vincze Éva tanárnő egy két hetes angol nyelvi kurzuson vett részt Máltán. A mindennapos csoportos nyelvi foglalkozások során rengeteg lehetőség volt az angol nyelv használatára. A helyszínen megtartott, sok különböző nációhoz tartozó nyelvtanulóval való kommunikáció során a beszédkészség, a beszédértés fejlesztésére rengeteg lehetőség nyílt. A szókincs, a nyelvtan és a maga az angol nyelv használata is sokat fejlődött ebben a két hétben, ami bőven fog kamatozni a táncosok Erasmus utazásaink a megszervezése során. Nem mellékesen pedig Málta remek lehetőségeket kínált a tanórákon kívüli kirándulásokra is!

Malaga, Spanyolország

2022 júliusában Malagában járt Knyazoviczki Zoltán egy két hetes spanyol nyelvi kurzuson. Ennek apropóját a madridid Victoria de Los Angeles zeneiskolával kialakulóban lévő kapcsolatunk adta. A kapcsolattartásban, a látogatások során hasznos, ha nem csak angolul hanem spanyolul is tudunk kommunikálni partnereinkkel. A két hetes kurzus során, a nyelvtani ismeretek fejlesztése mellett a beszéd gyakorlása, a folyamatos nyelvhasználat is kiemelt szerepet kapott. A kis csoportos foglalkozások és az egyéni órák is sokat segítettek abban, hogy a spanyol nyelv használatában nagyobb gyakorlatra tegyen szert a részt vevő kolléga. Reméljük bőven lesz alkalma ezt használni a következő évek mobilitásai során.