Billentyűs tanszak

Polányiné Takács Judit intézményvezető, zongora és tehetségfejlesztő tanárIgazgatónk alapító tagja zeneiskolánknak! 42 éve van a zenepedagógusi pályán, ebből 30 évet Pomázon tanított. Bár okleveles tehetségfejlesztő, kamaraművészi, szolfézs és ének-zene tanári diplomával is rendelkezik, mégis leginkább zongoratanárnak vallja magát. 18 évig volt a zongoratanszak vezetője és 12 éve irányítója a Teleki - Wattay Művészeti Iskolának. Részt vállalt a Zenés Diákszínpad alapításában, a Művészeti táborok megszervezésében, lebonyolításában.

12 éve a Testvérmúzsák Alapítvány kuratóriumi tagja, számos pályázat írója, projektfelelőse. 

Elismerései: 

• 2007 "Artisjus" Zenei alapítvány díja a zenei oktatásban végzett kiemelkedő munkáért 

• 2013 "Bonis Bona" díj 

• A nemzet tehetségeiért, kiváló tehetségsegítő cím

igazgato@twmi.hu

Gilice Teréz - zongora és korrepetítor tanár

gilice.terez@twmi.hu

GILICE TERÉZ – előadóművész, zongoratanár

A Tanárnő 24 éve tagja az Intézmény tantestületének! Zenei tanulmányait a Pomázi Zeneiskola növendékeként kezdte el, így elmondható, hogy valóságos szimbiózisban él a Művészeti Iskolával!

Teri, a TWMI meghatározó pedagógusa, növendékei számos versenyen, fesztiválon kiemelkedő eredményeket érnek el. Minden évben tematikus előadást szervez tanítványainak, emellett korrepetitorként -vagy előadóként- rendszeres fellépője az iskola rendezvényeinek. Az innovatív, közös koncertek célja nem korlátozódik kizárólag a tehetségfejlesztésre, a Tanárnő kiemelt célja, hogy összetartó közösséget alakítson ki a tanszakon!

 

Dudits Zsuzsanna - zongora és korrepetítor tanár

2002-óta tanít zongorát és vezeti a zeneovis foglalkozásokat iskolánkban. 

Az oktatás mellett, korrepetitorként is közreműködik a fuvola-csellótanszak koncertjein, emellett közel két évtizede szervezi a Pomázi Idősek Otthonában havonta rendezett hangversenyeket. 

Hosszú ideig volt a zongoristák tanszakvezetője, aktív résztvevője és szervezője az intézmény rendezvényeinek.

dudits.zsuzsanna@twmi.hu 


Okabe Atsuko - csembaló, zongora és korrepetítor tanár

A Tanárnő 25 éve tanít intézményünkben! Anno Japánból, ösztöndíjasként érkezett Magyarországra, ahol Kecskeméten a Kodály Módszerrel ismerkedett meg. 

 Gyermekkorában nagyon sok hangszert kipróbált, köztük a klarinétot, gitárt, furulyát, de végül a zongorát választotta. Magyarországon ismerte meg a csembalót, amibe rögtön beleszeretett, és diplomázott is a szakon.

 Atsuko többek között azért szereti a csembalót, mert nem szóló, hanem kamarahangszer, ezért mindig együttesben játszhat! Tanszakán, a főtárgy tanítás mellett nagy gondot fordít a kamarazene oktatásnak is, amit a tanítványai nagyon kedvelnek! 

okabe.atsuko@twmi.hu 

Szkubán Judit - zongora tanár

A Tanárnő 2018 óta tanít művészeti iskolánkban, ahol a szolfézs és zongoraoktatás mellett Kokas foglalkozásokat is vezet. Az elmúlt évtizedekben, tanítványai számos versenyen szerepeltek sikeresen, többen közülük zenei pályán folytatták tanulmányaikat! Iskolai rendezvényeinken, növendékei rendszeres fellépők, és Ő maga is aktív résztvevője intézményünk programjainak. Pedagógiájának egyik sarkalatos pontja a jó közösség, valamint az alkotói környezet kialakítása! A Tanárnő mottója Kokas Klára egyik gondolata: "A tanítás nem pályám, nem munkám, nem hivatásom, hanem létezésem!" 

szkuban.judit@twmi.hu

Szokolai Zoltán: harmonika tanár

1996-tól tanít Iskolánkban, emellett 2017-től a Weiner Leó Zeneművészeti Szakgimnázium oktatója. Szívügyének tekinti a hazai harmonikaoktatást és a hangszer népszerűsítését, elsőként vezette be Magyarországon a dallamos basszus (bariton basszus) harmonika tanítását az alapfokú zeneoktatásban.

Növendékei számos hazai és nemzetközi verseny eredménnyel büszkélkedhetnek, a Tanár úr részére tucatnyi szakmai elismerést, díjat ítéltek oda munkája elismeréseként. 

A tanítás mellett több zenekar valamint színház állandó, vagy közreműködő muzsikusa. Testvériskolánk, az újvidéki Josip Slavensky Zeneiskola kapcsolatának az ötletgazdája és immár 25 éve közös programjainak főszervezője!