Népzene tanszak

Kacsó Hanga Borbála - népi énekművész
A Junior Príma díjas előadóművész 2021 szeptemberétől csatlakozott közösségünkhöz! Hanga már hét éve állandó meghívott vendége a Muzsikás együttesnek, amellyel számos hazai és nemzetközi fellépésen szerepelt. Szóló produkciói mellett, formációk tagjaként is szívesen népszerűsíti sokszínű népzenei kultúránkat, több CD felvételen szerepel szólistaként, vagy közreműködőként. 2021-ben Szabó Dániel cimbalomművésszel egy nagyon fontos lemezt készített, hiszen számára a cimbalom-ének hangzás az autentikus! 

Már igen fiatalon elkezdte a zenepedagógusi pályát. 2014 és 2015 nyarán népdalokat tanított hátrányos helyzetű gyermekeknek az Erzsébet Talentum tábor keretein belül, és azóta is gyakorta vállal fellépéseket és tanítói feladatokat határon túli területeken. Személyes kötődése miatt ezek többnyire az Erdélyi néprajzi tájhoz köthetők.

https://www.kacsohanga.com/ 

Eredics Dávid: népi klarinét, népi furulya, tambura tanár

Dávid a Pomázi Zeneiskolában kezdte el zenei tanulmányait és majd három évtized múlva, mint a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem oktatója tért vissza hozzánk! Az eltelt harminc évben hatalmas utat járt be, a Söndörgő zenekar alapító tagjaként számos CD kiadvány, nemzetközi koncert, szimpózium résztvevője. Az együttes évek óta sorra kapja a legrangosabb külföldi koncerttermek meghívásait, nemzetközi színtéren is a világ legjobb világzenei formációi között tartják őket számon. 

A Söndörgő mellett, 2006 óta a Makám zenekar fúvósa is (klarinét, szaxofon, kaval, furulya). 

A Tanár úr 2020-ban döntött úgy, hogy a koncertezés és a népzenei gyűjtés mellett, a legkisebbeknek is továbbadja azokat az értékeket, amelyeket a családja hagyott rá örökségül!

eredics.david.gergely@twmi.hu 

Németh András: tekerő tanár

Soós Csaba: népi hegedű tanár