Fúvós tanszak

Zsideiné Szőke Erika - intézményvezető-helyettes, klarinét tanár, fúvószenekar vezető, mesterpedagógus

A Tanárnő a TWMI tantestületének egyik alapító tagja! Édesapja klarinéton és harmonikán játszott, így már gyermekkorában természetes volt számára, hogy a klarinéton fog tanulni. Mindig fontos volt számára a zenekari játék, így az akkor még Pomázi Zeneiskola néven futó intézményünkben 1993-ban megalapítja a Pomázi Ifjúsági Fúvószenekart, ami az elmúlt három évtized alatt nemzetközi hírűvé vált.

Erika, a tanítás mellett számtalan pályázat, fesztivál, utazás, fellépés szervezője, emellett az Intézményünk mindennapi életét szervezi a háttérből. A klarinét oktatáson felül, a PIF zenekarvezetője, fafúvós szólampróbákat vezet, valamint a zenekar ügyes-bajos dolgait intéz!

zsideine.szoke.erika@twmi.hu


Fadgyas Margit - tanszakvezető, oboa és blockflőte tanár

A tanárnő 1993 óta tanít a Teleki - Wattay Művészeti Iskolában blockflőtét, oboát és kamarazenét. Hosszú ideig vezette a reneszánsz táncegyüttest is, amellyel -élőzenével és autentikus öltözetben -számos előadást szervezett meg. 

Fontosnak tartja az együtt zenélést, így ebben a szellemben tanítja növendékeit. Számos tanítványát készítette fel középfokú tanulmányokra, többen közülük hivatásos zenészekké váltak!

fadgyas.margit@twmi.hu


Blaskó Mihály - fagott és blockflőte tanár, a blockflőte együttes vezetője

A Tanár úr 27 éve tanít blockflőtét, fagottot, kamarazenét az iskolában. Éneklés iránti rajongása gyermekkora óta végigkíséri pályafutását! Nagyon hosszú ideig közreműködött az iskola kórusában és jelenleg is több különböző énekegyüttes aktív résztvevője. 

Az 1998 óta folyamatosan működő zenés színjátszás meghatározó alakja, az Intézmény rendezvényeinek oszlopos tagja. Tucatnyi művészeti, zenekari táborban oktatott, egy évtizedig segítette a Pomázi Ifjúsági Fúvószenekar munkáját. Energikus, derűs temperamentuma, foglalkozásai dinamikája tanítványaira is hatással van! 

A tanítás mellett, a Free Style Chamber Orchestra fagottművészeként láthatjuk Őt a színpadon! Pedagógiájában a kodályi nevelés alapelvét követi: Legyen a zene mindenkié! 

blasko.mihaly@twmi.hu


Kulin Krisztina - fuvola  és tehetségfejlesztő tanár, a fuvola együttes vezetője

A Tanárnő alapító pedagógusa Művészeti Iskolánknak! A fuvolatanítás mellett 30 éve segíti a Pomázi Ifjúsági Fúvószenekar munkáját, fuvolazenekart vezet és hosszú ideig a zenés színpad működését is segítette. Fontos tagja tantestületünknek, sokoldalú tevékenységeivel számos szerepben találkozhatunk vele rendezvényeinken. 

Közel két évtizedig volt a fafúvós tanszak vezetője, az innovatív és immár hagyományossá vált "évfordulós zeneszerzők" koncert ötletgazdája és szervezője. A tanítás mellett aktívan koncertezik! Többek között 13 évig volt tagja a Pest Megyei Szimfonikus Zenekarnak, emellett különleges gitár - fuvola duó hangversenyeket szervezett és CD albumot készített Kónya Bea és Pataki Tóth Orsika gitárművészekkel. 

Számos zenekar állandó közreműködője, például szerepel Cseh Tamás lemezein is. Tanítványai számára a zene szeretetét és a saját attitűdjét szeretné átadni, amely segítségével a hangszer és a zene, az egész életük során társuk lehet

kulin.krisztina@twmi.hu


Szabó Mónika - fuvola- és kamaraművész tanár 

Bendes Bettina - fuvola tanár

A Tanárnő 2021 szeptemberétől erősíti iskolánk fúvós tanszakát. Öt éve van a zenepedagógus pályán, a TWMI mellett jelenleg a budapesti Kodály Zoltán Ének - zenei Általános Iskola fuvolatanára. 

Már kisgyermekként magával ragadta a hangszer varázsa, a Zeneművészeti Egyetem mellett számos mesterkurzuson mélyítette el tudását. 

Fontos számára a mozgás harmóniája, jógát is oktat, amely a didaktikájában is megjelenik. Betti született pedagógus, nagyon szeret gyerekekkel foglalkozni és örömmel tölti el, hogy részese lehet tanítványai fejlődésének. 

bendes.bettina@twmi.hu


Puha György - klarinét tanár, kamaraművész, a klarinét együttes vezetője

A Tanár úr 10 éve tanít a Teleki - Wattay Művészeti Iskolában. Gyermekkorában gyakorlatilag a klarinét volt a legjobb barátja és fúvószenekari élményei hatására döntött úgy, hogy zenekari művész szeretne lenni. Érkezésével érezhetően megerősödött a fúvós tanszak, a technikai, egyéni képzésen túl a zenekari, kamarazeni tudását is átadja növendékeinek. 

Jelenleg is kitűnő klarinét kvartettet vezet, emellett tanítványai a Pomázi Ifjúsági Fúvószenekar fafúvós szekciójában zenélnek. Gyuri nagybetűs Tanár, aki akkor boldog, ha sikerül tanítványaival megszerettetnie a zenét!

puha.gyorgy@twmi.hu


Széplaki Zoltán - harsona tanár, kamaraművész, fúvószenekar vezető, mesterpedagógus

Kozma György - harsona tanár 

Gyuri kilenc éve tagja tantestületünknek. A rézfúvós hangszerek (trombita, kürt, harsona tenorkürt) oktatása mellett kamarazenét, és zenekari gyakorlat órákat is tart. 

A Pomázi Ifjúsági Fúvószenekar utazásainak, táborainak rendszeres szervezője és az együttes koncertjeinek állandó fellépője! 

kozma.gyorgy@twmi.hu


Herczegh László - ütő tanár

A Tanár úr több mint két évtizede tanít iskolánkban. Az ütőhangszerek teljes repertoárját oktatja, a dobszereléstől egészen a harangjátékig.

A zenetanításon kívül számos klasszikus és könnyűzenei formációban megfordult, tanítványai négy év után választhatnak, hogy melyik irányban tanulnak tovább.

Jelenleg fél állásban tanít Pomázon és Jelenleg 12 növendéke van! 

herczegh.laszlo@twmi.hu


Rozina Róbert - rézfúvós tanár

Brindás Barnabás - rézfúvós tanár