Röviden a pályázatról


Iskolánk nagy örömére a 2020/21-es tanévet ismét egy nyertes pályázattal indíthattuk el.

Az Erasmus + Európai Uniós programon belül a KA229 nevezetű pályázati rendszerben intézményünk többek között Franciaországgal, Romániával, Horvátországgal, Spanyolországgal és Törökországgal fog együttműködni a következő 2 évben.

Magyarországgal együtt tehát összesen 6 ország diákjai és tanárai úgynevezett partnerségi kapcsolat részeként 1-1 hétre egymáshoz látogatva nemcsak megismerik egymás kultúráját és szokásait, hanem együtt dolgoznak majd egy közös téma megvalósításán. E téma keretén belül most a Táncművészeté lesz a főszerep, így maga a projekt elnevezése is ezt tükrözi, ami az Eur' Hop címet kapta.

A cserekapcsolatokba természetesen igyekszünk olyan diákokat bevonni, akik nemcsak jól kommunikálnak, hanem kiválóan és elkötelezetten teljesítenek a Moderntánc tagozatunkon belül.

Az elkövetkező években ugyanis nemcsak új stílusok megismerésével és bemutatásával fognak foglalkozni a résztvevők, hanem tánctörténeti kutatásokkal is. A valódi kérdés és fókusz azonban azon lesz, hogy hogyan és milyen táncműfajjal tudják kifejezni az olyan európai értékeket, mint az egyenlőség és diverzitás, a szabadság, a szolidalitás, az emberi jogok és a környezetünk védelme. A projekt koordinátora iskolánk tánc tagozatának tanára Vincze Éva lesz. 

Alakul a csapat

Első előkészületek

Sajnos a pandémia miatt halasztanunk kell majd az utazásokat, ám a szellemi munkát elkezdjük az 2020/21-es tanévben. Már volt több tanári meeting is a világhálón, így a közös gondolkodás után hamarosan elkezdünk videózni, vágni, zenéket választani, koreográfiákat készíteni, fotózni és közösen felkészülve alkotni.

Íme a két legidősebb osztály, akik nagy lelkesedéssel várják az előttünk álló időszakot.

Hamarosan jelentkezünk a tartalmakkal! 

Logó verseny az országok között

E pályázat során az egyik első feladat a mindekori logó megalkotása. Íme a beérkező művek.

A versenyt az első képen látható horvát logó nyerte.

A 2., 3. és 4. képen a magyar versenyművek léthatók. Köszönjük a felkészítést Csuta Annának és gratulálunk a képzős diákjainknak is. Mi nektek drukkoltunk!


Dance  who I am

Táncban mondtuk el, hogy kik vagyunk mi és hogyan látjuk magunkat.

A rövid koreográfiákat természetesen maguk a diákok álmodták meg, így nem csak az ismert moderntánc technikákat alkalmazták, hanem saját mozgásviláguk és ötleteik is előtérbe kerültek időnként.

Az eredmény az alábbi videóban látható.

My European  Portrait

Digitális könyvet szerkesztettünk, amiben nem csak képeket, hanem verseket is beleillesztettünk . A költeményekben igyekeztünk saját gondolatainkat, énünket és ízlésünket bemutatni. Mindezt természetesen angolul interpretálva, így a Pályázat címéhez igazodva végül a "MY EURHOPEAN PORTRAIT" címet kapta a könyv, ami az alábbi linken tekinthető meg:

https://read.bookcreator.com/fzKG21z6zccQBrQpCLPRIeGuqGl1/ZPlY0JURQ4GtIgc-RnhY4g

Reméljük tetszik :)


Dance on my favourite   music

Ahogy a cím is mondja ebben a feladatban a diákok kedvenc zeneszámai kerültek előtérbe. Most már sokkal több mosolygós arcot és különféle stílust is láthatnak.

Bizony nehéz volt egy-egy kedvenc dalra nem énekelni a tánc mellé :D.