Jazz tanszak

Párniczky András - jazz-gitár tanár


Párniczky András, DLA magyar jazzgitáros előadóművész és tanár, az európai jazzszíntér elismert és kiemelkedő személyisége. 

Bővebben: https://parniczkyandras.hu/

Nagy János - jazz-zongora és improvizáció tanár, tanszakvezető

Nagy János - Yancha zeneszerző, zongoraművész.

Yancha (ejtsd: Jancsa) zenei tanulmányait a salgótarjáni Kodály Zoltán Általános Iskolában és a Váczi Gyula zeneiskolában kezdte, majd a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz Tanszakán folytatta jazz-zongora, zeneszerzés szakon. Tanárai Süle László, Farkas Mihály, György Ákos, Gonda János, Binder Károly és Faragó Béla voltak. 1990-1991-ben a debreceni református Kántorképzőben tanult, Berkesi Sándor növendékeként. A főiskola elvégzése után Dévai Tibornál folytatott klasszikus zongora tanulmányokat.

Tagja volt többek közt a Fusio (1989-1991), a Fortinbrass Kvintett (1990-1993), a Kőszegi Imre Kvartett/Kvintett (1992-1994), a Borbély Műhely (1998-2002) és a 9:30 (1996-2009) együtteseknek; jelenleg is tagja az In Line (1996-), a European Mantra (2000-), a Monamo (2011-), a Balkan Union (2016-2022) és a Djabe (2016-2022) zenekaroknak.

Bővebben: https://www.janosnagy.com/

Pozsár Eszter - fuvola, szaxofon, jazz-szaxofon tanár, zeneterapeuta

27 éve tagja a TWMI közösségének! Eszter fuvolát, szaxofont, (klasszikus és jazz) valamint speciális szolfézs foglakozásokat tart tanulási zavaros gyerekek számára. A Tanárnő nagyon innovatív, újításait, módszereit, kutatásait, előadások keretén belül osztja meg, az ország minden szegletében. Előadóművészként, saját együttese mellett számos formáció tagja, neve alatt hét CD kiadvány található! 

Bővebben: https://www.pozsareszter.hu/index.html Eszter 9 éves kora óta jár megszakításba nélkül a Pomázi Zeneiskolába, és csak az változott, hogy a katedra másik oldalára állt! 

pozsar.eszter@twmi.hu 

Pocsai Krisztina: jazz-ének tanár, jazz-szolfézs és jazz-történet tanár

A Tanárnő 20 éve tanít az intézményben! Gyermekkorában mindenféle hangszer vonzotta, többek között zongorázni és klarinétozni is tanult. A tanítás mellett előadóművészként -saját együttese mellett - számos formáció tagja, amelyekben rendszerint zeneszerzőként és dalszövegíróként is közreműködik. Kriszta a komplex nevelés híve, ezért folyamatosan képezte magát különböző tudományokban, mint például a pszichológia, filozófia… A Tanárnő egyik kiemelet célja, hogy tanítványai zenéhez kapcsolódó, harmonikus emberekké váljanak!

pocsai.krisztina@twmi.hu 

Frey György: basszusgitár tanár, zenekari gyakorlat vezetője

1995 szeptemberétől tanít a Teleki - Wattay Művészeti Iskolában. A basszusgitár oktatás mellett, 22 éve megalapította az intézmény Jazz zenekarát is, amelyet azóta megszakítás nélkül irányít. A Tanár úr a zenekari munkája mellett több különböző könnyűzenei formáció állandó vagy kisegítő tagja.

Nevét, saját kiadványai mellett számos CD lemezen megtalálhatjuk, mint zeneszerző, közreműködő, vagy hangszerelő. Gyuri miért tanít? Mert szeret tanítani! :)

frey.gyorgy@twmi.hu 

Jeszenszky György: jazz-ütő tanár