Jazz tanszak

Horányi Sándor - jazz tanszak vezetője, jazz-gitár tanár    

A Tanár úr 26 éve tanít jazzgitárt intézményünkben, emellett tanszakvezetőként a jazz tanszak munkáját irányítja. 1990-óta a Zeneakadémián is oktat, mint a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem adjunktusa. Zenetanári pályafutását 1982-ben kezdte, így idén februárban egy fontos mérföldkőhöz érkezett: 40 éve kezdte el zenepedagógus pályáját! 

Az elmúlt négy évtizedben jazzgitárosok generációit nevelte fel, számos tanítványa választotta hivatásának a zenét. Nagyon fontosnak tartja a zenekari munkát, hatására több tanítványa is együttest alapított. 

Művészi életpályája: Hivatásos előadóművészi tevékenységét 1982-ben kezdte, ekkor került az ismert jazzénekes Berki Tamás zenekarába (Berki Team), ezt követően 1994-től 14 éven át Pege Aladár együttesének gitáros szólistája volt. Evvel a formációval számtalan rádió és tévéfelvételt LP-t, MC-t és CD-t készített. Bejárta Európa híres jazzklubjait és hangversenytermeit, neves fesztiválokon lépett fel. (Rosenheim, Nürnberg, Ankara, Wien, Budapest, Debrecen stb.) Az elmúlt években saját kvartettet is alapított "Fortunes" néven. Ezzel a formációval három CD-t készített (2007, Két bárány, Fortunes live!), ahol saját kompozícióit is játszották. 2012 óta Urbán Orsolya szextettjével is fellép, ahol "mindig játék" címmel CD-t jelentettek meg. Később Kőszegi Imre "New 5" zenekarában is szerepet kapva járta az ország klubjait, fesztiváljait. 2014-ben Kőszegi Imrével és Regály Györggyel készítettem albumot Hammond Tribute-Jazz drum'step címmel. Jelenleg Pozsár Eszter "Contempo" zenekarával koncertezik rendszeresen.

horanyi.sandor@twmi.hu 

Párniczky András - jazz-gitár tanár


Párniczky András, DLA magyar jazzgitáros előadóművész és tanár, az európai jazzszíntér elismert és kiemelkedő személyisége. 

Bővebben: https://parniczkyandras.hu/

Nagy János - jazz-zongora és improvizáció tanár, tanszakvezető

Nagy János - Yancha zeneszerző, zongoraművész.

Yancha (ejtsd: Jancsa) zenei tanulmányait a salgótarjáni Kodály Zoltán Általános Iskolában és a Váczi Gyula zeneiskolában kezdte, majd a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz Tanszakán folytatta jazz-zongora, zeneszerzés szakon. Tanárai Süle László, Farkas Mihály, György Ákos, Gonda János, Binder Károly és Faragó Béla voltak. 1990-1991-ben a debreceni református Kántorképzőben tanult, Berkesi Sándor növendékeként. A főiskola elvégzése után Dévai Tibornál folytatott klasszikus zongora tanulmányokat.

Tagja volt többek közt a Fusio (1989-1991), a Fortinbrass Kvintett (1990-1993), a Kőszegi Imre Kvartett/Kvintett (1992-1994), a Borbély Műhely (1998-2002) és a 9:30 (1996-2009) együtteseknek; jelenleg is tagja az In Line (1996-), a European Mantra (2000-), a Monamo (2011-), a Balkan Union (2016-2022) és a Djabe (2016-2022) zenekaroknak.

Bővebben: https://www.janosnagy.com/

Pozsár Eszter - fuvola, szaxofon, jazz-szaxofon tanár, zeneterapeuta

27 éve tagja a TWMI közösségének! Eszter fuvolát, szaxofont, (klasszikus és jazz) valamint speciális szolfézs foglakozásokat tart tanulási zavaros gyerekek számára. A Tanárnő nagyon innovatív, újításait, módszereit, kutatásait, előadások keretén belül osztja meg, az ország minden szegletében. Előadóművészként, saját együttese mellett számos formáció tagja, neve alatt hét CD kiadvány található! 

Bővebben: https://www.pozsareszter.hu/index.html Eszter 9 éves kora óta jár megszakításba nélkül a Pomázi Zeneiskolába, és csak az változott, hogy a katedra másik oldalára állt! 

pozsar.eszter@twmi.hu 

Pocsai Krisztina: jazz-ének tanár, jazz-szolfézs és jazz-történet tanár

Frey György: basszusgitár tanár, zenekari gyakorlat vezetője

1995 szeptemberétől tanít a Teleki - Wattay Művészeti Iskolában. A basszusgitár oktatás mellett, 22 éve megalapította az intézmény Jazz zenekarát is, amelyet azóta megszakítás nélkül irányít. A Tanár úr a zenekari munkája mellett több különböző könnyűzenei formáció állandó vagy kisegítő tagja.

Nevét, saját kiadványai mellett számos CD lemezen megtalálhatjuk, mint zeneszerző, közreműködő, vagy hangszerelő. Gyuri miért tanít? Mert szeret tanítani! :)

frey.gyorgy@twmi.hu 

Jeszenszky György: jazz-ütő tanár